Porotce paní Milada Procházková

06.02.2014 19:23

Představení porotce:

MgA. Milada Procházková, violoncellistka, absolvent AMU, hudební pedagog, vedoucí smyčcového oddělení v ZUŠ Stodůlky Praha 5, členka smyčcového kvarteta Rubin Quartet:

https://www.zuspraha5.cz/obory/hudebni-obor/item/78-mga-milada-prochazkova   https://www.rubin-strings.com/

 

Komentář paní Procházkové

Co se týká zpracování, scénáře a vtipného nápadu o rytmickém snění v hodině hudební výchovy, dávám na první místo ZŠ Dukelská Strakonice (K).

Nálada a příjemná atmosféra na mě dýchla z vánočního klipu školy z Hodonína (E). Podobně  hodnotím i ZŠ Úsov  (B), melodie v doprovodu rytmických nástrojů zní subtilně, ale potěší..

Výkon studentů gymnázia Teplice (A) mě zaujal barevností nástrojových kombinací.

Ze sólových výkonů vyzdvihnu vystoupení slečny Barbory ze Strážnice (J), také mě zaujalo trio žáků ZŠ Grafická (C1), jedná se o vystoupení prozrazující talent a i časově náročnější přípravu.

Na důležitém místě  vidím výkon studentů Speciální školy v Jihlavě, jejich "Stojí vrba košatá" sálá dobrou náladou a energií.

Musím také poděkovat paní učitelce z mateřské školky (H), která krásně vede děti v prvních krůčcích k lásce k hudbě, muzicírování pro radost, bez trémy,  materiálních starostí (není cajon - hrajeme pro potěšení na cokoli) a hlavně s nadšením pro věc!