Porotce paní Marie Filková

07.02.2014 21:45

Představení porotce:
Marie Filková, zpěvačka, bývalá členka komorního souboru Pražští madrigalisté, Pěveckého sboru ČS rozhlasu a dalších těles, hudební pedagog, v současné době jednatelka agentury MMAP s.r.o. https://mma-prague.com .

Posudek paní Marie Filkové
Především chci všem zúčastněným dětem, žákům, studentům a  jejich pedagogům poděkovat za  jejich nadšení, velké nasazení a skvělou atmosféru, kterou ve svých videích vytvořili. Srovnávat různé věkové úrovně a různé typy škol je samozřejmě složité a bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší.

Na první místo jsem měla dva favority a dlouho jsem se nemohla rozhodnout. Nakonec jsem na první místo nominovala video ZŠ Speciální a Praktické školy z Jihlavy hudební skupinu Raraši z Jihlavy (D) Oceňuji především skvělou práci a souhru mezi žáky a učitelem, skupinové muzicírování, a terapeutický přínos. Obdiv si zaslouží i ruční výroba cajonů..

K - ŽS Dukelská, Strakonice: Jednoznačně nejlépe natočené video, vtipný příběh, cením si zapojení celé školy a profesionální kamery. 2. místo

H - Mateřská škola Varnsdorf: musím ocenit paní učitelku, která dokázala zapojit děti a udržet jejich zájem a pozornost po celou ukázku, což je u předškolních dětí náročnější. Plastové kbelíky jako náhrada cajonu jsou velmi vtipné, originální řešení. Navíc přihlížím i k věku dětí. 3. Místo.

Speciální ocenění: Video C1 ZŠ Grafická z Prahy 5. Trio mladých muzikantů  hraje velmi dobře, cajonista je opravdu talentovaný a výborně cítí rytmus.

Líbí se mi  i sólová vystoupení Barbory a Ondry z gymnázia Strážnice (J),.

Musím ocenit i Jazykovou  školu z Hodonína (E) za vánoční atmosféru a perfektní souhru všech nástrojů.