Porotce pan Martin Šmíd

06.02.2014 20:56

Představení porotce:
Mgr. Martin Šmíd, učitel, ředitel ZŠ TGM Ortenovo náměstí, Praha 7, https://zstgm7.tyger.cz/ 25 let praxe, vystudovaný Aj +TV, učil na 8 letém gymnáziu, na pomaturitním studiu, vedl soukromé kurzy Angličtiny, 7 let byl také ředitelem soukromého gymnázia. Před 35 lety vzal poprvé jako samouk do rukou kytaru a začal zpívat a v r. 2008 si pro radost vyrobil se svojí  kapelou Delight, částečně autorskou desku ve stylu hudby 50. let.

Komentář pana Šmída
Upřednostňoval jsem kolektivní výkony, protože jako učitel vím, co je s tím práce a zohledňoval i využití cajonu či jiné rytmiky před dalšími nástroji. Srovnávat různé věkové úrovně a různé typy škol je samozřejmě těžké, ale snažil jsem s tím poctivě vyrovnat, nakonec to zabralo dost času. Ve škole, kterou vedu, děláme každoročně 2 velké podobné soutěže (divadelní soutěž a soutěž ve výrobě betlémů) pro všechny druhy škol i ze vzdálenějšího okolí, takže nějakou zkušenost přece jenom mám.


Nakonec jsem dospěl k tomuto pořadí:
1. ZŠ Dukelská
2. Gymnázium Teplice
3. ZŠ Speciální a Praktická Jihlava
4. Gymnázium Hodonín
5. Purkyňovo gymnázium J1
6. ZŠ Úsov
7. MŠ Varnsdorf
8. Dětský domov Ivančice
9. Purkyň. gymnázium F
10. ZŠ Grafická C2
11. Purkyňovo gymnázium J2
12. Purkyňovo gymnázium  I
13. ZŠ Grafická C1.
Obecně byli všichni dobří. Snažili se a tím pořadím možná někoho poškozuji, ale nějak jsem to seřadit musel. A je dobře, když se ve školách neřeší jenom finanční a čtenářská gramotnost, ale také se hraje a zpívá. M. Šmíd