Porotce pan Jan Kysela

06.02.2014 19:46

Představení porotce:
Mgr. Jan Kysela - kytarista, profesionální aktivní hudebník, během kariéry natočil desítky CD, hudební pedagog, současně také vedoucí oddělení moderní hudby v ZUŠ Charloty Masarykové v Praze 6:

https://jankysela.cz/  https://www.zusmasaryk.cz/index.php/pedagogicky-sbor


Komentář pana Kysely
1. Praktická škola Jihlava – pokud hodnotím hraní na cajon a praktický přínos tohoto nástroje tak vyhrává toto video- zejména z důvodu skupinového muzicírování, terapeutického přínosu. Patrný je rovněž perfektní nácvik a rytmická preciznost / 1. místo

2. Zš Dukelská Strakonice – pokud hodnotím video a nápad tak jednoznačně nejlepší, perfektní kamera, zpracování. . z videa je méně patrné jak děti na cajon hrají / 2.místo

3. Gymnázium Teplice – zajímavý hudební nápad a celkové provedení ,je patrné skupinové nadšení a zapálení pro společnu věc. Souhra místy pokulhává ale celek je výborný / 3. místo

Uznání:
4. Zš Grafická Praha 5 – co se týká hraní na cajon – jednoznačně jedno z nejlepších videí. Slušná technika a rytmická preciznost spolu s hudebním doprovodem tvoří perfektní celek.

5. ZŠ Úsov—dobrý nápad využít cajon při muzicírování a k doprovodu písní … občas místy nerytmičnost.

6. Jazyková škola Hodonín – Výborný nápad a perfektní souhra všech nástrojů !! Chybí však cajon.

7. Purkyňovo gymnázium Strážnice - Ondra:Solo na cajon  je velmi povedené, dobře zahrané.

8. Dětský domov Ivančice – zde je potřeba ohodnotit nadšení dětí a zapálení pro společné muzicírování .. slušná je i souhra dětí.

9. Mateřská škola Varnsdorf… Výborný nápad od paní učitelky - použití kbelíčku na vodu,  zvuk je podobný cajonu a náklady minimální. Děti jsou skvělé, sice občas hrají nerytmicky, jsou však nejmladší soutěžící, zaslouží si uznání!  

10. Purkyňovo gymnázium Strážnice – další 3 videa – Třída prima : zde je potřeba ohodnotit dobrou souhru obou hráčů a preciznost provedení.

Kapela – Pat a Mat: Oceňuji perfektní nápad a hudební složku.

Barbora: celkem zajímavá hra a nechybí nadšení- trochu zde však chybí pevné rytmické metrum.